Magasin

Konst ska betyda något

Konst ska betyda något

Feng Shui-experten Jannice Wistrand driver bloggen Add Simplicity; en av nordens största inredningsbloggar via Sköna Hem. Genom bloggen delar hon med sig av sina kunskaper och tips för att skapa harmoniska och balanserade hem. För NOA Gallery berättar hon sina bästa tips för hur hon väljer konst till sitt hem.
Din blogg Add Simplicity är en av nordens största inredningsbloggar, hur och när började du blogga?
Jag fick en kronisk sjukdom och var mitt uppe i ett marknadschefsjobb när jag blev sjukskriven. Under tiden började jag blogga om inredning för jag saknade en blogg som tog upp HUR man skapar vackra miljöer och VARFÖR det är viktigt för vårt välbefinnande. Inte bara att det ska vara snyggt utan hur vi kan påverka vår vardag genom färgsättning, möblering och material.
Hur väcktes ditt intresse för inredning?
Skönhet i olika former har alltid legat mig varmt om hjärtat. Så mitt intresse började redan som liten. Jag älskade att möblera om, ta in blommor, göra skrivbordet fint. Ordning och reda. Allt det där som ingår i att boa in och göra en plats välkomnande och skön att vistas i.
Du är utbildad Feng Shui-expert, hur kom Feng Shui in i ditt liv?
Jag pluggade till civilekonom och besökte biblioteket. Under lite tentaångest tittade jag på inredningsböcker och fick tag på en Feng Shui-bok. Jag drogs direkt till filosofin om att vi påverkas av allt runt omkring oss. Design som möter beteendevetenskap och psykologi. Jag gick hem och inredde ett rum efter de 5 elementen och fick direkt en aha-upplevelse och tänkte att det här är ju det bästa som finns. Ett verktyg för att skapa vackra miljöer som ökar vårt välmående.
Vilken betydelse har konsten för dig när du inreder?
Konsten är som pricken över i:et och en stilbärare för helheten av boendet. Det är ett perfekt sätt att sätta en personlig prägel på hemmet.
Hur väljer du konst till ditt hem?
Det ska vara betydelsefullt för mig. Det som hänger på väggarna ska för oss som bor här hemma ha en mening. Dock är jag lite petig med att det inte får spreta med övrig inredning, så om en tavla betyder mycket för oss, då får inredningen hämta upp dess färger och väva samman rummet till en helhet.
Logga in
Välj land
sweden Sverige europe EU norway Norge finland Finland