Magasin

Marie Plosjös livsfilosofi

Marie Plosjös livsfilosofi

Konstnären Marie Plosjö är känd för sina starka kvinnoporträtt och uttrycksfulla djurmålningar i akryl. I en intervju med NOA Gallery berättar hon om sin livsfilosofi och hur hon vill att den ska genomsyra hennes konst.

Marie Plosjö strävar efter att göra sina konstverk så personliga som möjligt. På varje konstverks baksida lämnar hon en personlig hälsning. 

- Jag vill förmedla något om mig själv och vår samtid, både till konstköparen och till eftervärlden. När man hittar någon av mina tavlor om hundra år vill jag att de ska berätta något om mig som konstnär och vad jag står för, berättar Marie. 

Civilkurage, styrka, förståelse, fred och kärlek är nyckelord i Maries livsfilosofi. Det handlar både om hur hon strävar efter att bemöta andra människor men också om hur hon önskar att bli bemött. 

- Det som sporrar mig är att motivera människor till att inte ge upp och kämpa mot orättvisor. Jag vill bidra till en bättre värld med min konst och livsfilosofi.

Konst av Marie Plosjö

All we have is now
2-7 arbetsdagar
fr. 2500 kr
Don´t fuck with me, I fuck back
2-7 arbetsdagar
Kampanj
fr. 2000 kr fr. 2500 kr
Savior
2-7 arbetsdagar
fr. 2500 kr
Miracles all around us
2-7 arbetsdagar
fr. 2500 kr

För närvarande arbetar hon med akvarell och bläck, men har också experimenterat med lera, glas och andra material. Marie menar att konst handlar om att tro på sig själv och låta skapandet ta över.

- Oavsett vilken teknik eller vilket material jag använder så tror jag på mig själv och min egen förmåga. Om jag tvivlar på mig själv när jag använder en ny teknik blir det ett sämre resultat. Därför går jag in i varje projekt med självförtroende, säger Marie.

Hon har alltid haft konsten med sig sedan barndomen, med uppmuntran från sina föräldrar som själva var konstnärliga. I hennes senaste verk utforskar Marie människoögon i akvarell, vilket innebär en ny fas i hennes konstnärliga resa. Tidigare har hon främst haft fokus på djurögon, men nu dras hon allt mer till den mänskliga blicken. Hon betonar vikten av att se andra människor och djur genom ögonen, där kontakt och överföring av energi sker. Just nu arbetar hon på en storskalig akrylmålning som utforskar magiska klockslag.

- Det sägs att 11:11 är ett magiskt nummer, ett slags änglanummer och symbol för närvaron av andligt inflytande. Jag vill påminna betraktaren att söka efter andliga tecken i tillvaron, berättar Marie. 

Marie skapar just nu en kollektion med stjärntecken, något hon själv är uppväxt med som en rolig grej. 

- Intressant är dock att flera av mina bästa vänner har haft ett särskilt stjärntecken och pojkvänner har haft ett annat gemensamt, funderar Marie.

När det gäller framtiden har Marie storslagna planer. Hon har deltagit i världens högsta konstutställning tidigare och haft en permanent utställning på Caesars palace. Nu strävar hon efter nya kreativa projekt som sänder ut budskap om kärlek och hopp. Ett drömprojekt är att få ställa ut sin konst på Art Basel Miami i USA. 

- Något annat jag drömmer om är att få ha med mina konstverk i någon storfilm. Det vore roligt att få se dem på vita duken och låta dem bli en del av fiktionen.  

Logga in
Välj land
sweden Sverige europe EU norway Norge finland Finland